رنگ ها
دنیا را بدون رنگ تصور کن!
 
 

 تجزیه ی نور سفید به صورت طیفی از رنگ ها در سال 1676 توسط ایزاک نیوتن انجام شد. رنگ هایی که به دست می آید عبارت است از قرمز-نارنجی-زرد- سبز- آبی – نیلی و بنفش. اگر همین ها را از طریق عدسی دوباره عبور دهیم رنگ سفید ظاهر می شود. تجزیه ی نور و ایجاد رنگ های طیف در اثر انکسار نور خورشید به وجود می آید. با راه های فیزیکی دیگری هم میتوان نور سفید و اشعه ی رنگین به دست آورد. از جمله می توان از طریقه ی ترکیب و تداخل نور های رنگین ، انعکاس آنها ، پولاریزاسیون و . فلورانس نام برد

اکنون اگر رنگ های طیف و اشعه ی های رنگین آن را به دو دسته تقسیم کرد یعنی فرمز و نارنجی و زرد  و گروه سبز و آبی و نیلی و بنفش . دو گروه رنگی خواهیم داشت. حال اگر هر دو گروه رنگ را جدا جدا از طریق عدسی بگذرانیم دو نوع مخلوط رنگ خواهیم داشت که تر کیبشان به نوبه ی خود سفید می شود و همین دو نوع نور رنگی که از مخلوطشان نور سفید حاصل می شود به نام های رنگ های مکمل می خوانیم.هر یک از رنگ های اصلی ، مکمل مخلوط همه ی رنگ های دیگر است. ( منظور از رنگ های دیگر همان رنگ هایی است از تجزیه ی نور سفید به دست می آید.)

رنگها ناشی از امواج نورند ک خود آنها نوع به خصوصی از نیرو ی الکترومانیتیک می باشند و چشم انسان نیز قادر است قثط رنگ هایی را که طول موج آنها بین 400 تا 700 میلی میکرون است را ببیند طول موج و فرکانس هر یک از رنگ های اصلی در هر سیکل میلی  بر حسب ثانیه به شرح زیر است:

رنگ ها طول موج فرکانس(سیکل بر ثانیه)
قرمز 650 تا 800 میلی میکرون 400 تا 470 میلیون میلیون
نارنجی 590 تا 640 میلی میکرون 470 تا 520 میلیون میلیون
زرد 550 تا 580 میلی میکرون 520 تا 590 میلیون میلیون
سبز 490 تا 530 میلی میکرون 590 تا 650 میلیون میلیون
آبی 460 تا 480 میلی میکرون 650 تا 700 میلیون میلیون
نیلی 440 تا 450 میلی میکرون 700 تا 760 میلیون میلیون
بنفش 390 تا 430 میلی میکرون 760 تا 800 میلیون میلیون

 

می بینیم که هر چه از قرمز به بیفش پیش می رویم طول موج کم می شود. ضمنا هر رنگ ازرنگ های طیف مثل قرمز طول موچ معینی ندارد

گفتیم که این امواج نور فی نفسه رنگین نیستند بلکه در چشم و مغز انسان شکل می گیرند و علت پدید آمدن چنین حالت شگفت آوری را دانشمندان به جز تاثر اعصاب مربوطه نمی دانند.

 

 سوال=>—در اینجا ممکن است برای شما سوال ایجاد شود که جدا از همه ی این بحث های چرا ما اجسام را رنگی می بینیم؟

—جدا از بحث منابع نور رنگ هر جسم به نوری بستگی دارد که آن جسم منعکس می کند و یا ازخود عبور می دهد. مثلا اگر نور سفید (نور خورشید) به یک گل سرخ بتابد این گل تمام رنگ ها به غیر از قرمز را جذب می کند و فقط رنگ قرمز را منعکس می کند و به همین سبب ما گل را قرمز می بینیم.

ارسال شده در تاریخ : پنج شنبه 25 اسفند 1390برچسب:, :: 17:19 :: توسط : راضیه لرنی و دوستان

صفحه قبل 1 صفحه بعد

درباره وبلاگ
به وبلاگ ما خوش آمدید. من راضیه لرنی با همراهی دوستانم زینب زارع-سارا قادر احمدی -آذین محمد حسینی و مهرسا صداقت زاده سازنده و تنظیم کننده گان این وبلاگ هستیم. مطالب این وبلاگ حاصل زحمات چندین ماهه ی ما در مدرسه برای درس پرورشی بوده است.....هر گونه نظر و انتقاد خود را به ما بگویید
آخرین مطالب
آرشيو وبلاگ
پيوندها

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان رنگ ها و آدرس colours.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






ورود اعضا:

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

<-PollName->

<-PollItems->

آمار وب سایت:
 

بازدید امروز : 3
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 4
بازدید ماه : 148
بازدید کل : 26151
تعداد مطالب : 13
تعداد نظرات : 25
تعداد آنلاین : 1